Äppelcupcakes
Smarriga som få är dessa söta godingar, som äppelpaj fast i muffinsformat, och lite godare enligt mig som inte är väldans förtjust i äppelpaj.. :)
Enligt orginalreceptet blir det tio muffinsar men jag gjorde mindre, det blir ju roligare att baka om det blir mer fika. Och ni vet, är de små får man ta två :)
Ingredienser:
100gr smör
3 ägg
1½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
2 medelstora äpplen
1 tsk malen kanel
6-8 mjuka kolor
Topping:
250gr Kesella vanilj
2 dl vispgrädde
Enligt orginalreceptet blir det tio muffinsar men jag gjorde mindre, det blir ju roligare att baka om det blir mer fika. Och ni vet, är de små får man ta två :)
Ingredienser:
100gr smör
3 ägg
1½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
2 medelstora äpplen
1 tsk malen kanel
6-8 mjuka kolor
Topping:
250gr Kesella vanilj
2 dl vispgrädde
- Smält smöret försiktigt.
- Rör ihop äggen och sockret.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och vispa ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Vispa även ner det smälta smöret.
- Skär äpplena i mså bitar och blanda med kanelen. Hacka kolorna, jag tog Rollo-kola då jag gillar det, ökade även på mängden så det blev cirka 1 kola/muffins.
- Fördela smeten i muffinsformar och strö över äpple och kolor. Grädda i mitten av ugnen på 175grader i cirka 20 minuter. Låt svalna.
- Topping: Vispa ihop kesellan och grädden tilll en krämig toppen, detta görs med fördel med elvisp, tar cirka fem minuter. Spritsa eller bred över muffinsen, ät och njut!
Gör dubbelsats när ni likaså håller på för dessa är det åtgång på! :) Receptet är hämtat ur boken "Macarons, Cupcakes, Cakepops och andra söta bakverk" av Mia Öhrn. /Sofia
Kommentarer
Trackback