Creme brulee

Antal portioner 4 små, eller två större formar
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser
3 st äggulor
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
40 g socker
0.5 st vaniljstång
Till karamellisering
1 msk farinsocker
1 msk strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.
Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll gräddblandningen över äggsmeten och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter. (Den knäckiga ytan går också att få till med hjälp av en gasolbrännare eller varmluftspistol.)
Här är mina creme brulee innan jag karamelliserade dem.

