Creme brulee

Första gången och ja, det blev ett misslyckande. Jag fick inte tag på någon gas till min nya brännare så jag använde inte den idag. Receptet hämtade jag på recept.nu

Antal portioner 4 små, eller två större formar

Färdigt på: 1 tim 10 min

Ingredienser

3 st äggulor
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
40 g socker
0.5 st vaniljstång

Till karamellisering
1 msk farinsocker
1 msk strösocker

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.

Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll gräddblandningen över äggsmeten och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.

Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter. (Den knäckiga ytan går också att få till med hjälp av en gasolbrännare eller varmluftspistol.)

Serveras direkt.

 

Här är mina creme brulee innan jag karamelliserade dem.

Så här ser dom ut då man brännt dem
/Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0