Hamburgartallrik
Hamburgare, 6 st á 120gr/styck
400gr blandfärs (använder man ren nörfäs eller älgfärs kan de bli torra)
2 st ägg
60-70 gr bacon
1-2 msk rödlök
ca 1 tsk worcestershiresås
lite salt och peppar
Hamburgardressing ca 3-4 pers
1 dl crème fraiche
1½ msk finhackad lök
1 msk senap
1½-2 msk ketchup
0,5 dl bostongurka
Gör så här:
Hamburgare: Hacka löken och bacon fint, blanda alla ingredienser och dela upp i lika stora bollar, platta ut till den storleken du vill ha och plasta in i plastfolie, jag satte även en plastpåse runt varje hamburgare för att minska risken för frysbränna.
Hamburgarsressing: Blanda alla ingredienser och låt stå i kyl nån timma innan servering, dressingen hinner få smak av löken.
Servera med de tillbehör du föredrar.
Hamburgare med västerbottensost, guacamole, hamburgerdressing, egengjord klyftpotatis och sallad
Västerbottensost var en riktig höjdare! Mums!
Hamburgerdressingen blev jättegod! Rekommenderar den starkt! Det är dessutom ett nyttigare alternativ, då man även kan välja lätt creme fraiche, nu när badsäsongen snart är här ;)
Trevlig helg!
/Karin