Italiensk banankaka
Det här receptet har jag hittat på Anna Skippers hemsida. Jag gjorde något tokigt då jag gjorde smeten och därför fick jag grädda den 20 minuter längre, tror att det berodde på att jag bara tog 3dl rismjöl.
Ingredienser
Tillagning

Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl råsocker
- 4 msk ljus sirap
- 3 små eller 2 stora mogna bananer (går utmärkt med de som blivit riktigt bruna)
- 75 gr smält smör
- 100 gr skalad mandel
- 3-4 dl rismjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
Tillagning
- Skålla och skala mandeln. Mal mandel jättefint alt kör i en mixer till fint mjöl.
- Rör ihop ägg, socker och sirap i en skål.
- Smält smöret och låt svalna.
- Mosa ned bananerna blanda dem väl med smeten.
- Häll ned smöret.
- Blanda ner mandelmjölet, rismjölet och bakpulvret och bikarbonat och rör (vispa) tills allt är blandat
- Smöra en form, du kan ev även pudra den med lite rismjöl, häll i smeten och grädda i 175 grader i 30 minuter.

/Jenny
Kommentarer
Postat av: Grannen
Ohh, längtar till imorgon! :D
Trackback