Kryddiga nötter

Receptet kommer utsprungligen från Linnéas skafferi och hennes bok "gott att ge bort". Det fins med att krydda dina nötter hemma är att du får precis så starka eller milda nötter du vill och våga prova nya kryddblandningar:)

1 äggvita
1 msk farinsocker
1 tsk salt
ca 2 tsk valfria kryddor (jag använde 1 tsk piripiri kryddmix och 1 tsk röd chili)
300-400g  blandade nötter ( då jag är allergisk mot vissa nötter så brukar jag bara använda cashewnötter, men ta dom nötter som du föredrar)

Värm upp ugnen till 180˚.Vispa äggvitan luftig i en bunke. Om du använder lite större kryddor som chiliflakes så stöt dem i en mortel. Blanda samman socker och kryddor i en skål och rör ner detta i äggvitan. Vänd ner nötterna och blanda väl. Bred ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper.
Ugnsrosta nötterna i cirka 15 minuter tills de fått gyllene färg, men håll koll så att de inte blir brända.  Låt nötterna svalna helt på plåten innan du förpackar dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0