Saftig och nyttig limpa
Ett bröd som är mustigt, nyttigt (i jämförelse med de flesta bröd) och jätteenkelt att slänga ihop och sköter sig själv i ugnen!
Ingredienser
2 dl havregryn
6 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrö
1 dl pumpafrön eller solrosfrön
ev. 1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter eller valnötter
2½ tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
6 dl naturell yoghurt
5-6 st soltorkade tomater i olja, hackade
1 st äpple, rivet
3 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner resten av ingredienserna och blanda noga!
Klä två formar med bakplåtspapper eller smöra dem.
Grädda längst ner i ugnen i 1h och 20 min.
Ingredienser
2 dl havregryn
6 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrö
1 dl pumpafrön eller solrosfrön
ev. 1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter eller valnötter
2½ tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
6 dl naturell yoghurt
5-6 st soltorkade tomater i olja, hackade
1 st äpple, rivet
3 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner resten av ingredienserna och blanda noga!
Klä två formar med bakplåtspapper eller smöra dem.
Grädda längst ner i ugnen i 1h och 20 min.
Avsmakning, med Västerbottensost så klart :)
/Karin
Kommentarer
Trackback