Blåbärscheesecake
Gjorde denna efterrätt i helgen, jag ville göra något efter säsong så blåbär passade då ypperligt.. Den blev mer än godkänd :)
Titta så god man kan se ut!


Botten:
250g Digestive kex
100g Smör
Fyllning 1:
450g Philadelphiaost
200g Blåbär (frysta funkar)
3 st ägg
1 1/4 Socker
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa sönder kexen i exempelvis en matberedare eller med stavmixer, ju finare man finfördelar kexen desto hårdare och hållbarare bli botten. Smält smöret och blanda med kex-smulorna.
Tryck ut blandningen i en pajform och grädda i mitten av ugnen 5-10 min,
Blanda ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn och fin smet. Häll smeten i pajformen och grädda i nedersta delen av ugnen i 25-30 minuter.
Blanda därefter ingredienserna till fyllning 2 och bred på kakan och grädda ytterligare 5 minuter i mitten av ugnen.
Garnera med blåbär och eventuellt florsocker.
/Karin
Kommentarer
Postat av: Anonym
Vilken fantastisk skapelse!! När bjuder du på den?? ;D
Postat av: Jenny
Den ser verkligen fantastisk ut!
Trackback