Blåbärscheesecake

Gjorde denna efterrätt i helgen, jag ville göra något efter säsong så blåbär passade då ypperligt.. Den blev mer än godkänd :)
Titta så god man kan se ut!
 
 
Botten:

250g Digestive kex
100g Smör
 
Fyllning 1:
450g Philadelphiaost
200g Blåbär (frysta funkar)
3 st ägg
1 1/4 Socker
 
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa sönder kexen i exempelvis en matberedare eller med stavmixer, ju finare man finfördelar kexen desto hårdare och hållbarare bli botten. Smält smöret och blanda med kex-smulorna.
Tryck ut blandningen i en pajform och grädda i mitten av ugnen 5-10 min,
 
Blanda ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn och fin smet. Häll smeten i pajformen och grädda i nedersta delen av ugnen i 25-30 minuter.
 
Blanda därefter ingredienserna till fyllning 2 och bred på kakan och grädda ytterligare 5 minuter i mitten av ugnen.
Garnera med blåbär och eventuellt florsocker.
 
/Karin

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken fantastisk skapelse!! När bjuder du på den?? ;D

2012-09-06 @ 18:48:39
Postat av: Jenny

Den ser verkligen fantastisk ut!

2012-09-20 @ 12:06:23
URL: http://distancelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0