Chokladfudgekaka

Denna magnifika kaka rekommenderar jag starkt! Jag har gjort den nu fleeera gånger och lika god varje gång!

Passade på att ta en bild på då Erik hade lagt upp det så fint på sin tallrik :)
En hel kaka innehåller ju faktiskt bara 4000 kcal :) haha! Vad nördig man börjar bli, arbetsskada heter det väl? :)
 
 
 
ca 10 bitar
Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g smör, rumstempererat

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt kallna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör i. Rör sist i det smälta smöret.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min.
Låt kakan vara kvar och svalna i formen.

Fudgen: Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Beroende på hur lös fudge ni vill ha , men jag tycker om när den är lite mjuk som på bilden, då kokar jag den tills det börjar bli "spår" efter spatteln när man rör. 
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbottnen och låt kakan kallna.
Servera med glass eller goda bär eller både och ;) Låt väl smaka!
 
/Karin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0