Saffransbiscotti / saffranscantuccini ;)

Dessa är ju bara föööör goda, dessa är i mini-format, så vill ni har fler så gör större sats eller bara två rullar..
 
Detta behöver du:
150 g sötmandel
75 g Arla® svenskt smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 

Och så hä gör du:

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  4. Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
  6. Sänk temperaturen till 100 grader.
  7. Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
  8. Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.

/Karin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0