Saffransbiscotti / saffranscantuccini ;)
Dessa är ju bara föööör goda, dessa är i mini-format, så vill ni har fler så gör större sats eller bara två rullar..
Detta behöver du:
150 g sötmandel
75 g Arla® svenskt smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g Arla® svenskt smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Och så hä gör du:
- Sätt ugnen på 175˚C.
- Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
- Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
- Sänk temperaturen till 100 grader.
- Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
- Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.

/Karin
Kommentarer
Trackback