Fannys fantastiska paj.

En supergod vegetarisk paj, receptet har jag fått av min tremänning Fanny, hon kan hon!

Kryddig fullkornstomatpaj
4 portioner

Pajdegen:
2 halvstora kokta, kalla potatisar
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
50 g margarin
lite vatten

Riv potatisen och blanda ner allting tills det blir en jämn och fin deg som går att trycka ut i en pajform.
Tillsätt vatten allteftersom. Brukar bara behövas ca 1½ msk.
Förgrädda pajdegen i ugnen på 200c i 7-10 minuter.

Fyllningen:
1 konservburk med hela tomater (som du sedan skär i mindre bitar)
3 tomater (som du antingen kan lägga ovanpå allting som dekoration eller skära ner i fyllningen för att den ska bli fylligare).
1 gul lök
1 ½ msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl halverade oliver med paprikafyllning
ca 1 dl skurna soltorkade tomater
4-5 stora färska champinjoner
2 dl riven ost (stark, lagrad)
Fetaost
Grönsaksbuljong
Soya, basilika, cayennpeppar, starkt paprikapulver, salt

1. Hacka löken och fräs denna. Skär champinjonerna i skivor och fräs dessa med lite soya.
2. Lägg i tomaterna, soltorkade tomater, oliverna och låt detta fräsa en stund. Tillsätt sedan de konserverade tomaterna, tomatpuré, strö över grönsaksbuljong.
3. Krydda med basilika, cayennpeppar, starkt paprikapulver och salt. Var inte försiktig med kryddorna!
4. Häll över fyllningen i pajformen. Strö ut fetaosten och tillsist den rivna osten. Grädda pajen i 225c nu i 15-20 minuter.

Såhär ser inte riktigt pajen ut, men någon bild var jag ju tvungen ta. Denna är lånad från: http://matbloggen-chili.blogspot.com/.

Ska bli bättre på att fota det jag lagar så det kan läggas upp här också, men även om inte bild finns hoppas jag ni prövar laga denna, MUMS!

/Sofia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0