Jennys bröllopstårta i långpanna
Här är det slutliga receptet som användes till bröllopet!
Kaka
400g smör
400g mörkchoklad
8 ägg
4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Hallontopping
Snabb marsanpulver 2 påse
500g Hallon
Chokladtryffelglasyr
1,5 dl vispgrädde
125 g smör
300 g mörk choklad, ca 50% kakaohalt
1-3 msk konjak
Hacka chokladen och häll det i en bunke. Koka up smöret och häll det över den finhackade chokladen, vispa till en blank smet utan klumpar. Vispa ner ägg och socker och sikta ner mjölet. Vispa till smeten är helt slät. Häll smeten i en långpanna och grädda i 20 minuter på 200 grader. Låt kakan svalna.
Gör chokladtryffelglasyren: Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Rör i konjaken. Låt svalna en aning.
Blanda marsanpulver och hallon. Bred ut hallonsmeten/krämen på kakan. Häll chokladtryffelglasyren över och låt stelna i kylskåp.
Går utmärkt att frysa! Men tina ej i micron.