Chiliglaserad kyckling med rostade rotfrukter och fetaoströra
Det blir ingen bild idag, men detta lagade jag igår till middag, enkelt och supergott. Receptet kommer från tidningen "Må Bra", de har massor med mumsiga recept och jag tycker det ju är lite roligt och intressant att se kalori-innehåll och så, vilket man gör där. Denna rätt innehåller 450kcal/portion och tar cirka 45 minuter att tillaga.
4 kycklingfiléer
300gr palsternacka, i bitar/stavar
300gr morötter, i bitar/stavar
1 röd lök, i klyftor
250gr körsbärstomater
½tsk olja
flingsalt, peppar
Marinad:
1msk rapsolja
2msk sweet chilisås
2msk soya
1msk finriven ingefära
Fetaoströra:
150gr fetaost, max 22% (jag använde 10%-ig)
1dl yoghurt, naturell, 3%
Timjan, vitlökspulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200grader. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla kycklingen runt om. Lägg filéerna i en smord ugnsform och lägg rotfrukterna och löken runt om. Krydda. Baka mitt i ugnen i 30 minuter, vänd gärna runt efter halva tiden. Lägg ner tomaterna när 5 minuter av tiden återstår. Mixa fetaost med yoghurt och kryddorna till en slät röra. Servera kycklingen på en bädd av grönsaker, toppa med röran.
/Sofia
4 kycklingfiléer
300gr palsternacka, i bitar/stavar
300gr morötter, i bitar/stavar
1 röd lök, i klyftor
250gr körsbärstomater
½tsk olja
flingsalt, peppar
Marinad:
1msk rapsolja
2msk sweet chilisås
2msk soya
1msk finriven ingefära
Fetaoströra:
150gr fetaost, max 22% (jag använde 10%-ig)
1dl yoghurt, naturell, 3%
Timjan, vitlökspulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200grader. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla kycklingen runt om. Lägg filéerna i en smord ugnsform och lägg rotfrukterna och löken runt om. Krydda. Baka mitt i ugnen i 30 minuter, vänd gärna runt efter halva tiden. Lägg ner tomaterna när 5 minuter av tiden återstår. Mixa fetaost med yoghurt och kryddorna till en slät röra. Servera kycklingen på en bädd av grönsaker, toppa med röran.
/Sofia
Kommentarer
Trackback