Daimkaka i långpanna (godaste!)
Eller ska man säga kalrikaka? Nä daimkaka låter bättre :)
Botten:
5 st ägg
7 dl strösocker
3,75 dl varmt vatten (ej kokande)
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Glasyr:
250g smör
3,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
1 msk kakao
3 st dubbel-daim, hackad!
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och strösockret vitt och pösigt. Rör ner vattnet.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Häll smeten i en smord långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, eller till dess att kakan är gyllenbrun och det inte fastnar på en provsticka.
Nagga kakan med en gaffel efter gräddningen.
Glasyr: Koka upp smör, socker och vaniljsocker. Rör hela tiden så de ej bränner fast eller kokar över.
Koka till dess att den tjocknar. Dra från plattan och låt svalna något. Blanda ner äggulor och kakao. Bred över smeten över den varma kakan och strö över den hackade daimen.

Botten:
5 st ägg
7 dl strösocker
3,75 dl varmt vatten (ej kokande)
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Glasyr:
250g smör
3,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
1 msk kakao
3 st dubbel-daim, hackad!
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och strösockret vitt och pösigt. Rör ner vattnet.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Häll smeten i en smord långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, eller till dess att kakan är gyllenbrun och det inte fastnar på en provsticka.
Nagga kakan med en gaffel efter gräddningen.
Glasyr: Koka upp smör, socker och vaniljsocker. Rör hela tiden så de ej bränner fast eller kokar över.
Koka till dess att den tjocknar. Dra från plattan och låt svalna något. Blanda ner äggulor och kakao. Bred över smeten över den varma kakan och strö över den hackade daimen.

Kommentarer
Trackback