limoncellofromage

Jättegod efterrätt från tidningen MåBra. Om man vill göra den alkoholfri eller helt enkelt inte tycker om limoncello så går det att ersätta med citronsaft, men då skall sockermängden ökas till 1 dl.

4 port

2 gelatinblad

2 ägg

1 äggula

2 msk strösocker

½ dl limoncello (citronlikör)

rivet skal av ½ citron

1 dl mellanvispgrädde, ev. låglaktos

Så här gör du

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Vispa ägg och äggula med socker tills det är vitt och pösigt. Tillsätt limoncello och citronskal. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner dem i lite av äggsmeten och blanda sedan med resten av smeten. Vispa grädden till fast skum och vänd till sist ner den. Häll i en form eller små portionsformar. Låt den stelna i kylen i 4 timmar. Garnera med mörk choklad:)

/ Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0