Maddes Banankaka
Våran vän Maddes faaaantastiska banankaka, yum yum!

200gr smält smör
2 ägg + 1 äggvita (se glasyren)
2 dl socker
4 bananer, mosade med gaffel
2 dl socker
6 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
- Vispa samman äggen med två deciliter socker.
- Blanda samman de mosade bananerna med de andra två deciliterna socker.
- Blanda ihop ingredienserna från punkt 1 och punkt 2 tillsammans med det smälta avsvalnade smöret.
- Tillsätt mjölblandningen under omrörning.
- Smöra och bröa en långpanna med cocos och grädda i 175 grader cirka 20-25 minuter, låt svalna.
Glasyr:
75gr smält smör
3 dl florsocker
1 äggula
½ tsk vaniljsocker
Dekoration: Strössel eller pärlsocker
Rör ihop alla ingredienser och bred ut på kakan, dekorera med strössel/pärlsocker.
Kakan är verkligen supergod, och glasyren kan med fördel ökas - jag brukar dubbla den. ;)
/Sofia

Kommentarer
Postat av: Madde
Woho, jag känner mig ärad ;-)
Postat av: Ida
Hej! Kan man ersätta bikarbonat med lite mer bakpulver? :) Kanon att ni la ut detta recept då jag tänkte baka en banankaka idag :)
Postat av: Sofia
Madde: Det bör du göra, den är great! :)
Ida: Ja, det kan man göra, är inte säker på hur mycket, men enligt instruktioner jag läst så tar man då dubbel mängd bakpulver. :) Lycka till!
Trackback