Maddes Banankaka

Våran vän Maddes faaaantastiska banankaka, yum yum!
200gr smält smör
2 ägg + 1 äggvita (se glasyren)
2 dl socker
4 bananer, mosade med gaffel
2 dl socker
6 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
  • Vispa samman äggen med två deciliter socker.

  • Blanda samman de mosade bananerna med de andra två deciliterna socker.

  • Blanda ihop ingredienserna från punkt 1 och punkt 2 tillsammans med det smälta avsvalnade smöret.

  • Tillsätt mjölblandningen under omrörning.

  • Smöra och bröa en långpanna med cocos och grädda i 175 grader cirka 20-25 minuter, låt svalna.
Glasyr:
75gr smält smör
3 dl florsocker
1 äggula
½ tsk vaniljsocker
Dekoration: Strössel eller pärlsocker
Rör ihop alla ingredienser och bred ut på kakan, dekorera med strössel/pärlsocker.
Kakan är verkligen supergod, och glasyren kan med fördel ökas - jag brukar dubbla den. ;)
/Sofia

Kommentarer
Postat av: Madde

Woho, jag känner mig ärad ;-)

2012-03-13 @ 23:19:46
Postat av: Ida

Hej! Kan man ersätta bikarbonat med lite mer bakpulver? :) Kanon att ni la ut detta recept då jag tänkte baka en banankaka idag :)

2012-03-14 @ 11:28:16
Postat av: Sofia

Madde: Det bör du göra, den är great! :)



Ida: Ja, det kan man göra, är inte säker på hur mycket, men enligt instruktioner jag läst så tar man då dubbel mängd bakpulver. :) Lycka till!

2012-03-14 @ 14:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0