Kycklingpaj

En mycket god kycklingpaj, kräver lite jobb men det är lätt värt det! Vet inte riktigt vem jag fått receptet av, men antingen Becca eller Madde. Det var då med de jag åt den första gången och sedan dess har den lagats återkommande hemma hos mig. :)

Kycklingpaj 225*C

1 sats pajdeg med dinkel
2 kycklingfileer
2 msk margarin
3 morötter
2 paprikor
1 fänkålsstång

Bryn fileerna . Lägg dem i en ungsform o låt dem steka i 20 min.
Skiva, skala o dela morötterna o paprikan i stavar. Lägg morötter, fänkål o paprika i en form o rosta i 15 min i ugnen.
Blanda äggstanningen. Fyll skalet med kyckling o grönsaker, häll över stanningen o fördela jämt med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.

Äggstanning
3 ägg
250 g kesella
1 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
salt & peppar
1 dl mango chutney

Pajdeg 225*C

3 dl dinkelmjöl
150 g margarin
2 msk vatten

Blandas o låt vila i kyl 20 min. Tryck ut i en form(smord) ca 24 cm/dm. Nagga med en gaffel o förgrädda i 10 min.

Kommentarer
Postat av: Madde

Receptet är från mig men åts hos Becca i Gävle. Vi terrade stackars Tony tills han mailade receptet åt så att vi kunde laga pajen ;)

2012-05-16 @ 22:51:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0