Gratinerad rödspätta
Provade detta fantastiska recept som jag hittade på Matklubben.se. Supsergod sås med min favoritfisk och ett rejält ostlager:) Tyvärr blir det ingen bild.
Ingredienser
600g rödspätta
2 dl riven västerbottenost
2 charlottenlökar
1msk smör
1dl vitt vin
1/2 tsk strösocker
2dl vispgrädde
2krm salt
1krm vitpeppar
Grön sparris
Kokt potatis
Ingredienser
600g rödspätta
2 dl riven västerbottenost
2 charlottenlökar
1msk smör
1dl vitt vin
1/2 tsk strösocker
2dl vispgrädde
2krm salt
1krm vitpeppar
Grön sparris
Kokt potatis
Sätt ugnen på 225*C
Börja med såsen. Finhacka löken och fräs den i en kastrull med lite smör,men utan att den får färg.Tillsätt vin och socker.Koka tills hälften av vinet avdunstat.Häll i grädden och låt sjuda till simmig konsistens, cirka 10 min.Smaksätt med salt och peppar.Dela fiskfileerna på längden. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsform.Slå på gräddsåsen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 10 min. Servera med kokt potatis och sparris.
Börja med såsen. Finhacka löken och fräs den i en kastrull med lite smör,men utan att den får färg.Tillsätt vin och socker.Koka tills hälften av vinet avdunstat.Häll i grädden och låt sjuda till simmig konsistens, cirka 10 min.Smaksätt med salt och peppar.Dela fiskfileerna på längden. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsform.Slå på gräddsåsen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 10 min. Servera med kokt potatis och sparris.
/Jenny
Kommentarer
Trackback