Hallon- och lakritsmuffins

Ett av flera recept som jag lovade att lägga ut, håll utkik det kommer mera :)
 
 
 
 
120g salt sill (lösviktsgodis)
1msk smör
1/2dl vispgrädde

100g smör, rumstempererat
2/3dl socker
2 ägg
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Hallon

Klipp lakritsen i bitar, typ en fisk i tre delar.. Värm den salta sillen tillsammans med smör och vispgrädden i en teflonkastrull. Rör ofta så att det blandar sig ordentligt och inte bränner vid.  Allt kommer kanske inte att smälta men det gör inte så mycket. Låt svalna.

Vispa smör och socker mjukt och krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Häll i lakritssmeten och rör tills allt blandat sig. Vänd försiktigt ner vetemjöl och bakpulver. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till ungefär hälften. Tryck ner några hallon i varje form. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.
 
/Karin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0