Marshmallowsbrownies med chokladkrisp
Sockersött och fabulöst gott som sig bör ;)
Recept hämtat från tidningen Hembakat.
20-25 bitar, Ugn 175 grader
200 gr mörk choklad
100 gr smör
3 ½ dl strösocker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 påse minimarshmallows, ca 280 gr
Chokladkrisp:
200 gr choklad (valfri sort)
100 gr smör
7-8 dl rispuffar
Gör såhär:
Kakan:
- Smält chokladen över vattenbad, lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke, tillsätt socker.
- Efter att blandningen svalnat lite tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda ner vetemjöl, salt och vaniljsocker. Rör ihop med slickepott.
- Klä en form, ca 20x30cm, i bakplåtspapper. Bred därefter ut smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda sedan kakan i ytterligare 5 minuter. Låt kakan svalna på galler.
Chokladkrisp:
- Smält chokladen och smöret över vattenbad.
- Blanda i rispuffar och rör om. Bred blandningen i ett jämnt lager över den kalla kakan.
- Låt kakan stå övertäckt i kylen några timmar, det är lättare att skära bitar om kakan är kylskåpskall.
Såhär såg min skönhet ut "in the making" i stugan i höst. Nom nom nom!/Sofia
Kommentarer
Trackback