Marshmallowsbrownies med chokladkrisp

Sockersött och fabulöst gott som sig bör ;)
 
Recept hämtat från tidningen Hembakat.
20-25 bitar, Ugn 175 grader
 
200 gr mörk choklad
100 gr smör
3 ½ dl strösocker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
 
1 påse minimarshmallows, ca 280 gr
 
Chokladkrisp:
200 gr choklad (valfri sort)
100 gr smör
7-8 dl rispuffar
 
Gör såhär:

Kakan:
  • Smält chokladen över vattenbad, lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke, tillsätt socker.
  • Efter att blandningen svalnat lite tillsätt äggen, ett i taget.
  • Blanda ner vetemjöl, salt och vaniljsocker. Rör ihop med slickepott.
  • Klä en form, ca 20x30cm, i bakplåtspapper. Bred därefter ut smeten.
  • Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  • Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda sedan kakan i ytterligare 5 minuter. Låt kakan svalna på galler. 

Chokladkrisp:
  • Smält chokladen och smöret över vattenbad.
  • Blanda i rispuffar och rör om. Bred blandningen i ett jämnt lager över den kalla kakan.
  • Låt kakan stå övertäckt i kylen några timmar, det är lättare att skära bitar om kakan är kylskåpskall.

     
    Såhär såg min skönhet ut "in the making" i stugan i höst. Nom nom nom!
    /Sofia
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0