Porchetta
Provade att göra porchetta enligt receptet i senaste Buffé tidningen:) Fantastiskt gott!

1 1/2 kg fläskkarré i bit
6 vitlöksklyftor
2 msk fänkålsfrön
4 msk finhackad färsk rosmarin
2 tsk salt
Sätt ugnen på 125°C.
Skär karrén längs med till ett 1 1/2 cm tjockt köttstycke. Krydda runt om med salt. Lägg den fetaste sidan nedåt.
Skala och finhacka vitlöken och mortla fänkålsfröna. Fördela vitlök, fänkål och rosmarin på köttet och rulla till en fast rulle. Bind ihop med steksnöre.
Lägg karrén på ett ugnsgaller med en ugnsform med vatten under.
Ugnsstek tills innertemperaturen är 73–75°C, ca 5 timmar. Låt vila ca 30 minuter. Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor. Servera med broccoli, se recept. Pasta och ugnsstekt potatis passar bra till.
Kommentarer
Trackback