Pasta

Då jag fått en pastamaskin känner jag att jag måste publicera lite bilder och grundreceptet enligt la mia famiglia:) 
 
Två personer
200g mjöl
2 ägg
en nypa salt
 
För att undvika att kladda ner dig själv och bänken för mycket så börja jobba med degen i en bunke. När den fått en fastare form kan du börja knåda den på bänken istället. Klart! Svårare än så är det inte:)
Om du inte har pastamaskin så kan du kavla ut degen, lägg ett tunt lager mjöl över hela. Rulla ihop den och skär i längder (fettuccine). Du kan också skära degen i rutor och göra lasagne plattor. 
 
Med pastamaskin:
Börja med att göra pastadegen til önskad tjocklek
Skär pastan i önskade bitar
Blanda fettuccinin i lite mjöl så att den inte kladdar ihop
 
Vi blandade pastan med en kryddblandning som jag köpte i Italien. Fettuccine tartufo och porcini
/Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0