Pasta
Då jag fått en pastamaskin känner jag att jag måste publicera lite bilder och grundreceptet enligt la mia famiglia:)
Två personer
200g mjöl
2 ägg
en nypa salt
För att undvika att kladda ner dig själv och bänken för mycket så börja jobba med degen i en bunke. När den fått en fastare form kan du börja knåda den på bänken istället. Klart! Svårare än så är det inte:)

Om du inte har pastamaskin så kan du kavla ut degen, lägg ett tunt lager mjöl över hela. Rulla ihop den och skär i längder (fettuccine). Du kan också skära degen i rutor och göra lasagne plattor.
Med pastamaskin:
Börja med att göra pastadegen til önskad tjocklek

Skär pastan i önskade bitar

Blanda fettuccinin i lite mjöl så att den inte kladdar ihop

Vi blandade pastan med en kryddblandning som jag köpte i Italien. Fettuccine tartufo och porcini

/Jenny
Kommentarer
Trackback