Kyckling Satay (my way)
Mycket god middag som jag har tagit från en tidning, vet ej vilken.
4 portioner.
500 gram kycklingfilé i strimlor
Marinad: 4 tsk honung, 4 msk soya, 0,5 tsk chilipulver, 2 tsk olja.
Sataysås: 2,5dl kokosmjölk, 2 vitlöksklyftor hackade, 0,5st hackad röd chili, 1 dl jordnötssmör, saft av 1 lime, 1-2 msk fisksås.
1. Blanda honung, soya och kryddor till marinaden, blanda ordentligt med oljan. Lägg y kycklingen och låt den dra ett tag.
2. Lägg kycklingen i ugnsfast form, häll över resten av marinaden och in i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter, under tiden gör du såsen.
3. Låt kokosgrädden koka för sig själv i kanske 10 minuter, lägg i resten av det goda och smaka av. (Fisksås är salt!). Låt därefter koka ytterligare 10 minuter.
Servera med ris och en sallad.
/Sofia
/Sofia
Kommentarer
Trackback