Rosmarinbaugetter
Enkelt och gott! Brödet får ett snyggt hemmagjort utseende då det inte skall knådas och formas utan endast dras försiktigt och vridas:)
1 påse torrjäst
13 dl vetemjöl special
5 dl vatten
1 msk olja
2 tsk salt
Olivolja
flingsalt
torkad rosmarin
Blanda jästen med mjölet. Tillsätt salt och olja. Blanda till sist ner vattn, 40 grader varmt. blanda till en slät deg och låt sedan jäsa i en timme i bunken. Häll ut degen på mjölat bord och drag försiktigt i degen så att den blir lång. Skär sedan i längder (3-5 st), vrid dem lite och lägg dem på en plåt. Pensla med olivolja och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter på 200 grader.
Receptet kommer från torrjäst förpackningen. Enligt den skall det endast bli tre längder, men jag gjorde fem då jag tycker att det blev bättre storlek. Jag valde också att ändra temperaturen från 225 till 200 då min första plåt blev lite bränd på 225.
/Jenny


Kommentarer
Trackback