Fannys fantastiska paj.
En supergod vegetarisk paj, receptet har jag fått av min tremänning Fanny, hon kan hon!
Kryddig fullkornstomatpaj
4 portioner
Pajdegen:
2 halvstora kokta, kalla potatisar
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
50 g margarin
lite vatten
Riv potatisen och blanda ner allting tills det blir en jämn och fin deg som går att trycka ut i en pajform.
Tillsätt vatten allteftersom. Brukar bara behövas ca 1½ msk.
Förgrädda pajdegen i ugnen på 200c i 7-10 minuter.
Fyllningen:
1 konservburk med hela tomater (som du sedan skär i mindre bitar)
3 tomater (som du antingen kan lägga ovanpå allting som dekoration eller skära ner i fyllningen för att den ska bli fylligare).
1 gul lök
1 ½ msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl halverade oliver med paprikafyllning
ca 1 dl skurna soltorkade tomater
4-5 stora färska champinjoner
2 dl riven ost (stark, lagrad)
Fetaost
Grönsaksbuljong
Soya, basilika, cayennpeppar, starkt paprikapulver, salt
1. Hacka löken och fräs denna. Skär champinjonerna i skivor och fräs dessa med lite soya.
2. Lägg i tomaterna, soltorkade tomater, oliverna och låt detta fräsa en stund. Tillsätt sedan de konserverade tomaterna, tomatpuré, strö över grönsaksbuljong.
3. Krydda med basilika, cayennpeppar, starkt paprikapulver och salt. Var inte försiktig med kryddorna!
4. Häll över fyllningen i pajformen. Strö ut fetaosten och tillsist den rivna osten. Grädda pajen i 225c nu i 15-20 minuter.
Kryddig fullkornstomatpaj
4 portioner
Pajdegen:
2 halvstora kokta, kalla potatisar
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
50 g margarin
lite vatten
Riv potatisen och blanda ner allting tills det blir en jämn och fin deg som går att trycka ut i en pajform.
Tillsätt vatten allteftersom. Brukar bara behövas ca 1½ msk.
Förgrädda pajdegen i ugnen på 200c i 7-10 minuter.
Fyllningen:
1 konservburk med hela tomater (som du sedan skär i mindre bitar)
3 tomater (som du antingen kan lägga ovanpå allting som dekoration eller skära ner i fyllningen för att den ska bli fylligare).
1 gul lök
1 ½ msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl halverade oliver med paprikafyllning
ca 1 dl skurna soltorkade tomater
4-5 stora färska champinjoner
2 dl riven ost (stark, lagrad)
Fetaost
Grönsaksbuljong
Soya, basilika, cayennpeppar, starkt paprikapulver, salt
1. Hacka löken och fräs denna. Skär champinjonerna i skivor och fräs dessa med lite soya.
2. Lägg i tomaterna, soltorkade tomater, oliverna och låt detta fräsa en stund. Tillsätt sedan de konserverade tomaterna, tomatpuré, strö över grönsaksbuljong.
3. Krydda med basilika, cayennpeppar, starkt paprikapulver och salt. Var inte försiktig med kryddorna!
4. Häll över fyllningen i pajformen. Strö ut fetaosten och tillsist den rivna osten. Grädda pajen i 225c nu i 15-20 minuter.
Såhär ser inte riktigt pajen ut, men någon bild var jag ju tvungen ta. Denna är lånad från: http://matbloggen-chili.blogspot.com/.
Ska bli bättre på att fota det jag lagar så det kan läggas upp här också, men även om inte bild finns hoppas jag ni prövar laga denna, MUMS!
/Sofia
Paneng muu

Bild lånad från SantaMaria
God och enkel thailändsk rätt, som går fort att tillaga.
3 pers.
Ingredienser:
2 msk matolja
2-3 msk Thai red curry paste
400g fläskfilé
2 msk strösocker
400 ml kokosmjölk
½ msk Kaffir Lime leaves
2 msk Fisch sauce
Gör så här:
1. Skär fläskfilen tunt, går lättare om den är lite lite fryst.
2. Fräs curry-pastan i oljan i ungefär en minut.
3. Tillsätt köttet och stek till dess att det är genomstekt.
4 Häll i kokosmjölken, sockret, lime leaves och fisch sauce. Låt koka några minuter.
Servera med äggnudlar, pasta eller ris.
/Karin
Chicken ala Ranch
Ett fantastiskt gott middagsrecept som vi prövade i helgen, det blir mycket mat och det gillar jag, lunchlådor vill man ju absolut ha hemma i frysen så det går enkelt att få till middag stressiga och inspirationslösa vardagar.
Receptet ser ut som följande:
Chicken ala Ranch, 5-6 (?) portioner, 225 grader cirka 20 minuter.
1 kg kycklingfileer
1 pkt bacon
1 gul lök (stor)
1 röd paprika
Sås:
5 dl lätt creme fraiche
1 pkt mellangrädde
2 påsar ranchdipp (OLW`s dipp)
Sambal Oelek efter smak
Såsen:
Servera gärna med bandspagetthi, ruccolasallad och cocktailtomater, mums!
/Sofia
Receptet ser ut som följande:
Chicken ala Ranch, 5-6 (?) portioner, 225 grader cirka 20 minuter.
1 kg kycklingfileer
1 pkt bacon
1 gul lök (stor)
1 röd paprika
Sås:
5 dl lätt creme fraiche
1 pkt mellangrädde
2 påsar ranchdipp (OLW`s dipp)
Sambal Oelek efter smak
- Bryn kycklingen i bitar, salta o peppra, låt puttra ngra minuter. Lägg över i ugnsform.
- Bryn bacon i strimlor o strö det sedan över kycklingen.
- Hacka lök o strimla paprikan, stek detta lite lätt. För över i ugnsformen.
Såsen:
- Blanda creme fraichen o grädden med dippmixen o Sambal Oelek. Häll det i ugnsformen över det som redan ligger där. In i ugnen ca 20 min, 225 grader.
Servera gärna med bandspagetthi, ruccolasallad och cocktailtomater, mums!
/Sofia
Receptsamling?
Hej,
Tanken är att här ska skapas ett forum för mig och mina närmaste där vi enkelt kan dela med oss av goda recept som vi hittar, alltifrån en mustig soppa, julgodis, kladdkakor och hembakade bröd, det vill säga allt det vi lagar som vi tycker är så pass gott att vi vill dela med varandra.
Får se hur det går, men tanken är ju god - liksom kakan jag nu har i ugnen. ;)
Puss o Kram,
Sofia
Tanken är att här ska skapas ett forum för mig och mina närmaste där vi enkelt kan dela med oss av goda recept som vi hittar, alltifrån en mustig soppa, julgodis, kladdkakor och hembakade bröd, det vill säga allt det vi lagar som vi tycker är så pass gott att vi vill dela med varandra.
Får se hur det går, men tanken är ju god - liksom kakan jag nu har i ugnen. ;)
Puss o Kram,
Sofia