Snickerskladdkaka

Gud vad jag är dålig på att uppdatera här, men vad kan jag säga, livet kommer liksom i vägen och kul är ju det, så inte klagar jag. Just nu bakar jag som mest också, dagen då jag fyller 25 närmar sig med stormsteg och jag har ännu inte 25 sorter i vår frys, men det kommer, det kommer! 
 
Nu tänkte jag att jag ska kasta upp ett recept på en fruktansvärt god snickerskladdkaka (receptet taget från (www.godafrestelser.blogg.se), den kommer inte att serveras på fredag men en annan fredag kanske den får komma tillbaka till oss, galet god är vad den är! 
 
Jag gjorde kakan i en hjärt-form jag har här hemma, men en springform passar nog också alldeles utmärkt!
 
Ingredienser:
150 gr smör
2 dl socker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 rsk bakpulver
1 frp Center
 
Topping:
200 gr mörk choklad
2 dl jordnötter
 
Gör såhär:
Slå på ugnen på 200 grader och smörj valfri form i ungefärlig storlek av en springform. 
Vispa ihop ägg och socker, lätt. Smält smöret. 
Bloanda mjöl, kakao och bakpulver, vänd ner det i äggsmeten. Häll till sist ned det smälta smöret. 
Häll smeten i formen, tryck ner Center jämnt fördelat i smeten, grädda därefter kakan mitt i ugnen 10-15 minuter. Tag ut kakan och låt den svalna. 
Smält chokladen och rör ned jordnötterna bred blandningen över kakan och låt svalna. Servera gärna med grädde, mums! Jag serverade även min med tinade hallon, riktigt gott och fräscht! 
 
 
 
I förgrunden ser du kakan, som sagt riktigt god kaka och den räckte länge också, till flera olika serveringar. ;)
 
 
 

RSS 2.0