Jennys bröllopstårta i långpanna

Här är det slutliga receptet som användes till bröllopet!

Kaka

400g smör
400g mörkchoklad
8 ägg
4 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Hallontopping

Snabb marsanpulver 2 påse
500g Hallon

Chokladtryffelglasyr

1,5 dl vispgrädde
125 g smör
300 g mörk choklad, ca 50% kakaohalt
1-3 msk konjak

Hacka chokladen och häll det i en bunke. Koka up smöret och häll det över den finhackade chokladen, vispa till en blank smet utan klumpar. Vispa ner ägg och socker och sikta ner mjölet. Vispa till smeten är helt slät. Häll smeten i en långpanna och grädda i 20 minuter på 200 grader. Låt kakan svalna.
Gör chokladtryffelglasyren: Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Rör i konjaken. Låt svalna en aning.
Blanda marsanpulver och hallon. Bred ut hallonsmeten/krämen på kakan. Häll chokladtryffelglasyren över och låt stelna i kylskåp.

Går utmärkt att frysa! Men tina ej i micron.

 


Baka baka liten kaka! Farinsockerdrömmar

Jag fyller 25 år om lite mindre än en månad, har som målsättning att då kunna bjuda mina nära och kära på hela 25 sorters kakor, så det är väl bara att ligga i då. :) En av sorterna jag tänker bjuda på är farinsockerdrömmar. Receptet är hämtat från den mycket mysiga bloggen acarolinas.blogg.se :)
Jag är inte sådär himöla förtjust i vanliga drömmar lite för torra för min smak, dessa blir lite segare i mitten, mums! Jag gjorde hela degen i en matberedare, snabbt och enkelt.

Receptet goes like this:

50 gr rumsvarmt smör
1 dl  brunt farinsocker
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
3 msk rapsolja (jag tog matolja)
2 dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt

Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smöret poröst tillsammans med farin- , strö- och vaniljsocker. Häll i oljan.
Rör i mjöl och hjorthornssalt och jobba ihop till en deg som du rullar till små kulor och lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

/Sofia

RSS 2.0