Tårtdekorationer

Det vankas bröllop i svart, rosa och silver. Vi tänkte att dessa små söta hjärtan kommer bli en fin touch på tårtan:)

Formarna kommer från Dr.Oetkers chokladhjärtan som jag köpte för att dekorera en tårta en gång. Och istället för att köpa nya hjärtan för en dyr peng så håller jag nu på att försöka återanvända formarna:) Det är bara vanlig vis choklad som jag smält och klickat ut i formatna. Sedan har jag dragit en kniv över formen för att de skall bli jämnare:)
/ Jenny

Kycklingpaj

En mycket god kycklingpaj, kräver lite jobb men det är lätt värt det! Vet inte riktigt vem jag fått receptet av, men antingen Becca eller Madde. Det var då med de jag åt den första gången och sedan dess har den lagats återkommande hemma hos mig. :)

Kycklingpaj 225*C

1 sats pajdeg med dinkel
2 kycklingfileer
2 msk margarin
3 morötter
2 paprikor
1 fänkålsstång

Bryn fileerna . Lägg dem i en ungsform o låt dem steka i 20 min.
Skiva, skala o dela morötterna o paprikan i stavar. Lägg morötter, fänkål o paprika i en form o rosta i 15 min i ugnen.
Blanda äggstanningen. Fyll skalet med kyckling o grönsaker, häll över stanningen o fördela jämt med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.

Äggstanning
3 ägg
250 g kesella
1 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
salt & peppar
1 dl mango chutney

Pajdeg 225*C

3 dl dinkelmjöl
150 g margarin
2 msk vatten

Blandas o låt vila i kyl 20 min. Tryck ut i en form(smord) ca 24 cm/dm. Nagga med en gaffel o förgrädda i 10 min.

RSS 2.0