Pumpapaj
Jag hittade receptet på http://www.pumpkinpatch.se/efterratter.htm. Har aldrig gjort pumpapaj förut men rekomenderar nu att alla provar:) Det var verkligen gott!
Som det står i receptet är det viktigt att pumpan är väl avrunnen. Det var det stora misstaget som jag gjorde i min paj. Jag tycker också att det var väl så mycket pajskal, men det är ju en smaksak. Annars är det ett jättebra recept tycker jag:)

Amerikansk Pumpapaj
Pajdeg: |
Fyllning: |
5 dl vetemjöl |
3 dl kokt pumpa |
1 tsk salt |
2 ½ dl socker |
125 g margarin |
½ tsk salt |
5 - 7 msk kallt vatten |
1½ tsk kanel |
|
1 tsk ingefära |
|
½ tsk muskotnöt |
|
½ tsk malda nejlikor |
|
4 ägg |
|
5 dl mjölk |
Blanda ihop pajdegen, kavla ut den och klä en pajform. Det går utmärkt att blanda med kniv i en matberedare. Används matberedare kan man senare köra pumpan och kryddorna till en jämn smet. Tillsätt ägg och mjölk och häll i pajformen. Grädda i 200 grader i ca 50 min.
OBS! Receptet är anpassat till svenska förhållanden (ej "pumpa på burk"). Den kokta pumpan borde vara VÄL-AVRUNNEN för att få en ganska kompakt massa ELLER minska mängd vätska.
/Jenny