Pumpapaj

Jag hittade receptet på http://www.pumpkinpatch.se/efterratter.htm. Har aldrig gjort pumpapaj förut men rekomenderar nu att alla provar:) Det var verkligen gott!
Som det står i receptet är det viktigt att pumpan är väl avrunnen. Det var det stora misstaget som jag gjorde i min paj. Jag tycker också att det var väl så mycket pajskal, men det är ju en smaksak. Annars är det ett jättebra recept tycker jag:)
 
 
  
 

Amerikansk Pumpapaj

 

Pajdeg:

Fyllning:

5 dl vetemjöl

3 dl kokt pumpa

1 tsk salt

2 ½ dl socker

125 g margarin

½ tsk salt

5 - 7 msk kallt vatten

1½ tsk kanel

 

1 tsk ingefära

 

½ tsk muskotnöt

 

½ tsk malda nejlikor

 

4 ägg

 

5 dl mjölk

Blanda ihop pajdegen, kavla ut den och klä en pajform. Det går utmärkt att blanda med kniv i en matberedare. Används matberedare kan man senare köra pumpan och kryddorna till en jämn smet. Tillsätt ägg och mjölk och häll i pajformen. Grädda i 200 grader i ca 50 min.

OBS! Receptet är anpassat till svenska förhållanden (ej "pumpa på burk"). Den kokta pumpan borde vara VÄL-AVRUNNEN för att få en ganska kompakt massa ELLER minska mängd vätska.

 
 
 
/Jenny

RSS 2.0