Rödbetskaka med saffransglasyr
Denna håller jag på med just nu, tror att den kan bli riktigt smarrig!
Dock skippade jag muskotnöten, av den enkla anledning att jag gillar inte muskotnöt :)
Jag tog även hackad mandel istället för valnötter..
Detta behöver du:
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl raps- eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
2 1/2 dl valnötter
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl raps- eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
2 1/2 dl valnötter
Saffransglasyr:
200g cream cheese
3 dl florsocker
1 påse saffran (à 1/2 g)
Och så här gör du:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm i diameter (för 8 port).
- Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Hacka valnötterna. Tillsätt rödbetor och valnötter.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.
- Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på galler och låt kallna under formen.
- Saffransglasyr: Blanda ihop cream cheese, florsocker och saffran med en elvisp. Bre den släta krämen över kakan.

Bilden är lånad från arla, dom får snart tillbaka den ;)
/Karin
Kommentarer
Trackback