Vit chokladmousse med bär
En lite modifierad variant av recept taget från "Desserter med frukt och Bär" ICA bokförlag.
4 port.
3/4 blad gelatin
1dl grädde
70gr finhackad vit choklad
2 dl vispgrädde, lättvispad
Blötlägg geltainbladet i rikligt med kallt vatten.
Koka upp grädden (1dl), häll sedan över den finhackade chokladen.
Låt stå i 5 minuter, rör därefter till en slät massa.
Smält gelatinbladet försiktigt i micro eller vattenbad, blanda sedan ner i chokladsmeten.
När chokladsmeten håller rumstemperatur vänder du försiktigt ned den lättvispade grädden.
Fördela moussen i glas och ställ i kylen.
Fördela moussen i glas och ställ i kylen.
Strax innan servering, fördela bär i glasen samt riv vit choklad över. Obs, vit choklad blir statisk då man river den, kan vara bra att veta så man inte får vit choklad överallt som undertecknad fick. :)

/Sofia
Kommentarer
Trackback