Mjölkchoklad och kolapraliner

I födelsedagspresent fick jag silikonformar för att göra praliner med. Här är ett recept från den medföljande boken "Chokladpraliner" från tukan förlaget. Jag rekommenderar alla som är intresserade av bakning att köpa ett pralinsett, boken har en jättebra genomgång i hur du ska gå till väga och innehåller många intressanta recept. Man kan självklart också bara smälta mer sin favoritchoklad i formarna om man vill det.

 

Botten: 100g mjölkchoklad som smälts över ett vattenbad

Fyll formarna till hälften med chokladen och ställ in i kylskåpet medan du gör kolan.

 

Kola:

30g skållad mandel

60g smör i tärningar

200g sötad kondenserad mjölk

1msk honung

1dl råsocker

 

Bryn mandlarna något på grilleffekt i ugnen. Hacka dem grovt. 

Smält alla andra ingredienser på låg värma i en kastrull under omrörning. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt mandeln. (1/3 av mandeln kan sparas som dekoration). Stäng av värmen då kolan släpper från kastrullens sidor. Låt kolan bli ljummen och häll sedan i formarna ovanpå chokladen (dekorera sv. med mandel). Ställ i kylskåpet. Låssa formarna då allt stelnat riktigt.

Dessa praliner var frysta då jag tog bilden därav den konstiga färgen på chokladen.
 
/Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0